Sommige van Amerika’s meest getrainde soldaten ingehuurd door Abu Dhabi’s kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed hebben gewerkt aan huursoldaten om vooraanstaande leiders en politici in het Midden-Oosten te vermoorden, aldus een BuzzFeed News-rapport.

Volgens rapporten huurde kroonprins Mohammed bin Zayed, ook bekend als MBZ, de in Delaware gevestigde Amerikaanse huursoldaat Spear Operations Group in om met name Jemenitische leiders te doden, waaronder geestelijken, politici en religieuze figuren.

Onderzoeksjournalist Aram Roston, die zich richt op rapportage over militaire contracten, publiceerde een lange lijst van moorden onder leiding van Verenigde Arabische Emiraten en onthulde de foto’s van het moordcommando.

Sommige van de huurmoordenaars zouden een voormalige US Green Berets zijn, voormalige Navy SEALs, een voormalige werknemer voor de “grondtak van de CIA” en een sergeant van de Special Forces in de Maryland Army National Guard.

Isaac Gilmore (L), Mohammed Dahlan (M) en Abraham Golan (R) - Turkse Pers
Isaac Gilmore (L), Mohammed Dahlan (M) en Abraham Golan (R) – Turkse Pers

Mohammed Dahlan is de bemiddelaar

Mohammed Dahlan, de voormalige veiligheidschef van de Palestijnse Autoriteit die ook bekend staat als de ‘huurmoordenaar’ van het Midden-Oosten, was de belangrijkste bemiddelaar tussen de regering van de VAE en de moordcommando. Hij belde eerst de voormalige US Navy SEAL Isaac Gilmore en Abraham Golan om samen te komen tijdens een lunchbijeenkomst op een militaire basis in de op één na meest bevolkte stad van Abu Dhabi, in 2015.

Golan en Gilmore ontvingen $ 1,5 miljoen per maand aan salaris en bonussen, waarvan ze het bedrag weigerden te onthullen, voor het succesvol vermoorden van hun doelen.

Ze zeiden ook dat de deal bestond uit het trainen van VAE-soldaten in commando-tactieken.

target

VAE’s gerichte moordprogramma

“Er was een gericht moordprogramma in Jemen,” zei Abraham Golan, het hoofd van de Spear Operations Group, die de misdaad opbiechtte, maar niet alle namen op de moordlijst opsomde, en voegde eraan toe: “Ik was het aan het runnen. We hebben het gedaan. Het werd gesanctioneerd door de VAE binnen de coalitie. “

Abraham Golan is een Hongaarse Israëliër die in de buurt van Pittsburgh, Pennsylvania woont.

Doelkaarten

De doellijst van de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten werd overhandigd aan de hitgroep met visitekaartjes, met namen, foto’s, telefoonnummers, bedrijfsnamen en titels.

Gilmore benadrukte MBZ’s eigen belang en zei: “Er is de mogelijkheid dat het doelwit iemand zou zijn die MBZ niet leuk vindt” en het artikel stelde verder dat “sommige van de doelen mogelijk mensen zijn geweest die gewoon uit de gratie zijn gevallen door de uitspraak familie.”

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft sinds 2009 ten minste $ 27 miljard aan wapenverkoop en defensie-diensten goedgekeurd aan de VAE.