​Turkish President Recep Tayyip Erdoğan
​Turkish President Recep Tayyip Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan veroordeelde op zondag krachtig de terroristische aanslagen die gericht waren tegen kerken en hotels in Sri Lanka op Paaszondag en noemde ze ‘een aanval op de hele mensheid’.

Ten minste 138 mensen werden gedood in meerdere explosies gericht op kerken en hotels in Sri Lanka, lokale media hebben gemeld. Six explosies die gericht waren op drie kerken en drie hotels tijdens Paaszondag ceremonie verwondde ook 402 anderen, zei het door de staat gerunde Daily News.

Ten minste 138 mensen werden gedood in meerdere explosies gericht op kerken en hotels in Sri Lanka, hebben lokale media gemeld. Zes explosies die gericht waren op drie kerken en drie hotels tijdens Paaszondag ceremonie verwondde ook 402 anderen, meldde het door de staat gerunde Daily News.

Het rapport zei dat de kerken in Kochchikade, Negombo en Batticaloa steden evenals Kingsbury, Cinnamon Grand en Shangri La hotels in de hoofdstad Colombo werden getroffen door bomaanslagen. Ondertussen zijn speciale politie-eenheden ingezet op de Bandaranaike International Airport in de hoofdstad na de explosies.

Update: Er zijn ook twee Turkse burgers omgekomen bij de terreuraanslagen in Sri Lanka