Turkije kan zijn onafhankelijkheid niet handhaven zonder de technologie te beheersen, zegt president Erdogan - Turkse Pers
Turkije kan zijn onafhankelijkheid niet handhaven zonder de technologie te beheersen, zegt president Erdogan - Turkse Pers

Turkije moet op eigen benen staan ​​op het gebied van technologie, zei president Recep Tayyip Erdogan woensdag.

Aan de openingsceremonie van een gebied voor technologieontwikkeling in de hoofdstad Ankara zei Erdogan: “Om onze onafhankelijkheid, veligheid en stabiliteit te waarborgen is het van belang dat wij volledig onze eigen technologie ontwikkelen, gebruiken en beheersen, anders zal onze onafhankelijkheid niet te handhaven zijn.”

Van gegevensproductie en veiligheid tot defensie, gezondheid, onderwijs en informatietechnologieën, Turkije zou zijn eigen controle over alles moeten hebben, zei de president.

Erdogan sprak tijdens de openingsceremonie van het informatie- en innovatiecentrum van de Technische Universiteit van het Midden-Oosten.

Het centrum is bedoeld om belangrijke spelers aan te trekken op het gebied van software en mobiele technologie van over de hele wereld.

De nadruk moet liggen op de kwaliteit in het nieuwe tijdperk, benadrukte Erdogan en voegde eraan toe: “Daarom is het een must dat we onze universiteiten vooruit helpen.

“Ons menselijk kapitaal is onze belangrijkste kracht.”

Hoewel het universitaire systeem in Turkije momenteel niet ideaal is, zei Erdogan: “Zijn we vastbesloten om belangrijke en uitgebreide stappen op dit gebied te nemen”.