Evenement omvat zowel academici als zakenmensen om potentieel van kunstmatige intelligentie te bespreken
Evenement omvat zowel academici als zakenmensen om potentieel van kunstmatige intelligentie te bespreken

Turkse en Finse bedrijven hebben een evenement georganiseerd in Istanboel om het potentieel van kunstmatige intelligentie onder de aandacht te brengen.

Het evenement, de alomtegenwoordigheid van computers en de opkomst van kunstmatige intelligentie, bracht ondernemers en academici bijeen op donderdag, zei de Turkije-Finland Business Council van de Buitenlandse economische relaties platform (DEIK).

Mehmet Vakur Erkul, ambassadeur van Turkije in Finland, zei dat kunstmatige intelligentie een enorm effect heeft op zowel de technologie als de maatschappij.

“We zijn in een gloednieuw tijdperk ingegaan, het tijdperk van innovatie en transformatie,” legde hij uit.

Halil Kulluk, hoofd van de ondernemingsraad, benadrukte dat de wereld grote veranderingen ondergaat.

“Machines kunnen leren en presteren, het internet der dingen is in ontwikkeling en ondernemerschap is gevestigd op duurzaamheid en weerstand,” voegde hij eraan toe.

Het evenement bestond uit de Finse ambassadeur in Turkije Pekka Voutilainen, hoogleraren Cem Say en Ali Riza Kaylan van de Bogazici Universiteit in Istanbul, universitair hoofddocent Heikki Huttunen van de universiteit van Tampere en professor Sanjay Sarma van het Massachusetts Institute of Technology.