Meshal Saad M. Albostani, een van de 15 verdachten op de moord van Khashoggi - TurksePers.nl
Meshal Saad M. Albostani, een van de 15 verdachten op de moord van Khashoggi - TurksePers.nl

Meshal Saad M. Albostani, een van de 15 verdachten die zich in het Saoedische consulaat bevonden toen journalist Jamaal Khashoggi was binnengekomen, is overleden aan een verdacht verkeersongeval. Claims circuleren dat Albostani, een luitenant van de Saoedische Royal Air Forces, tot zwijgen kon worden gebracht.

Er is geen informatie over de details van het ongeluk waardoor Albostani is overleden. Albostani kwam Turkije om 01:45 uur lokale tijd binnen (2245 GMT). Hij verbleef in het Wyndham Grand Hotel en verliet het land om 21.46 uur plaatselijke tijd (1846 GMT) met een privévliegtuig dat toebehoorde aan het Sky Prime Aviation-bedrijf.

Khashoggi, een bewoner van de VS die columns schreef voor de Washington Post en een criticus van de Saoedische regering, is op 2 oktober het Saoedische consulaatgebouw in Istanboel binnengegaan en heeft het gebouw nooit meer levend verlaten.

Op dezelfde dag kwamen 15 andere Saudi’s, waaronder verschillende functionarissen, op twee vliegtuigen in Istanbul aan en bezochten het consulaat terwijl Khashoggi nog steeds binnen was, volgens bronnen van de Turkse politie. Alle geïdentificeerde personen hebben sindsdien Turkije verlaten.