Turkse president Recep Tayyip Erdogan getuige van bruiloft voetballer Mesut Özil - TurksePers.nl
Turkse president Recep Tayyip Erdogan getuige van bruiloft voetballer Mesut Özil - TurksePers.nl

Vandaag trad Arsenal-voetballer Mesut Özil in het huwelijk met actrice Amine Gülşe. Bij de plechtigheid waren Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn vrouw Emine Erdogan aanwezig. Erdogan had de ereplaats om als getuige op te treden bij het huwelijk.

Het echtpaar ontving lof van het hoofd van de Turkse Rode Halve Maan (Türk Kızılay) voor de donatie om 16.000 behoeftigen te voeden. Eerder gaf Özil zijn aandeel in de wereldbeker weg, tijdens de WK van 2014 in Brazilië, waarmee hij € 270.000 doneerde aan kinderen in Brazilië.

Project BigShoe

Op de vele verzoeken wat het echtpaar als cadeau willen voor hun bruiloft heeft Özil via social media laten weten dat hij iedereen die bereid en in staat is uitnodigt om stichting BigShoe te steunen.

De in Duitsland gevestigde liefdadigheidsinstelling werd opgericht in 2006 toen Duitsland het WK organiseerde, waarbij Özil de afgelopen vijf jaar betrokken is geweest. De stichting zet zich onder andere in voor kinderen met brandwonden en klompvoeten.

“Amine en ik zullen de kosten dragen voor operaties van 1.000 kinderen in nood, ik zou blij zijn als daarnaast nog veel meer behandelingen over de hele wereld kunnen worden uitgevoerd”, vervolgde hij.

Mesut Özil vraagt iedereen om stichting BigShoe te steunen als cadeautip voor zijn huwelijk - TurksePers.nl

Hij riep fans op om de zaak te helpen en te doneren voor “veel meer behandelingen” van kinderen. De speler merkte op dat hij de kosten van het goede doel sinds het Wereldkampioenschap voetbal 2014 heeft gesteund en zei dat BigShoe samen met Duitse en Zwitserse artsen heeft gewerkt om kinderen over de hele wereld te helpen door middel van levensveranderende operaties.