De twee zussen werden dood in de Hudsonrivier vastgebonden gevonden - Turkse Pers
De twee zussen werden dood in de Hudsonrivier vastgebonden gevonden - Turkse Pers

Saudi-Arabië heeft elke betrokkenheid ontkend met de dood van twee Saoedische zussen die in de Verenigde Staten studeren.

Talal Farea, 16, en haar 22-jarige zuster Rotana werden dood gevonden in de Hudson-rivier. Amerikaanse media zeiden dat de twee zusters politiek asiel hadden aangevraagd in de VS.

Verslagen in de media beweerden dat familieleden van de dode meisjes de politie vertelden dat een ambassadeur van Saoedi-Arabië hen op 23 augustus had gebeld met het bevel om terug te keren naar Saoedi-Arabië.

Maar de woordvoerster van een ambassade ontkende heftig de bewering.

“Het bevel die we aan de Saoedische zusters hebben gegeven om de VS te verlaten voor het zoeken naar asiel, zijn absoluut onjuist”, zei Fatimah Baeshen op Twitter op zaterdag.

“Details worden nog onderzocht en zullen te zijner tijd worden gedeeld”, voegde ze eraan toe.

Vorige week zei het Saoedische Consulaat in New York dat het een advocaat heeft aangesteld om het juridische proces van de zaak op te volgen, erop wijzend dat de meisjes studeerden in de VS

Saoedi-Arabië wordt geconfronteerd met wereldwijde verontwaardiging sinds de moord op Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul.

Khashoggi, een columnist voor The Washington Post, verdween op 2 oktober nadat hij het Saoedische consulaat in Istanbul binnenstapte om papieren te ontvangen die hij nodig had om te trouwen.

Eenmaal binnen, werd hij onmiddellijk gewurgd en vervolgens in stukken gehakt, aldus het parket van Istanbul.