Turkse Pers

Syriërs die verblijven in tijdelijke opvangcentra in het district Akcakale in het zuidoosten van Sanliurfa gaan met hun families verhuizen.

Het Directoraat Generaal van Migratie Management vroeg de voorkeur van het verblijf van de Syrische gasten in het Akcakale Temporary Accommodation Centre.

Bijna 5.000 Syriërs zijn uit de tentenstad vertrokken die binnenkort gesloten zal worden en gingen naar huizen die ze huurden in naburige districten en provincies, begeleid door gendarmerie en veiligheidseenheden.

Het opvangcentrum, in 2012 opgericht door het directoraat-generaal Migratiebeheer, wat werd bewoond door 22.220 Syriërs.

Voor degenen die ervoor kiezen om het centrum uit te gaan en naar andere steden dan Antalya en Istanbul te verhuizen, ontvangen ze geld als er een huurovereenkomst wordt verstrekt.

Het evacuatieproces van het tijdelijke opvangcentrum zal naar verwachting worden afgerond op 26 oktober.

Turkije herbergt zo’n 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen – meer dan enig ander land in de wereld – besteedt meer dan $ 32 miljard aan eigen nationale middelen om vluchtelingen te helpen en te beschermen sinds het begin van de Syrische burgeroorlog.