PKK sympathisanten met een spandoek: 'De PKK hoort bij Duitsland' - Turkse Pers
PKK sympathisanten met een spandoek: 'De PKK hoort bij Duitsland' - Turkse Pers

Supporters van de terroristische PKK / YPG-groep vielen begin donderdag het kantoor in Keulen aan van een Turkse jongerenorganisatie, TGB, in het noordwesten van Duitsland.

Een video, die circuleerde op social media liet zien dat twee gemaskerde terroristen de ramen van het gebouw insloegen en een tekst achterlieten op de muren met de volgende boodschap: ‘De groeten van de YPG.’

De terreurbeweging eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in een verklaring op internet en dreigde met meer geweld in Duitsland jegens de Turken.

Selahattin Gungor, leider van de afdeling Jeugd Unie van Turkije (TGB) Keulen, veroordeelde de aanval en riep de Duitse politie op om maatregelen te nemen om meer aanvallen te voorkomen.

PKK-sympathisanten hebben onlangs opgeroepen tot protesten in Duitsland tegen terrorismebestrijdingsoperaties in Turkije in Noord-Syrië, en organiseerden demonstraties waarin werd gevraagd om de vrijlating van de gevangengenomen zogenaamde stichter van de terroristische groep, Abdullah Ocalan.

De terroristische groepering is sinds 1993 verboden in Duitsland, maar blijft actief, met bijna 14.000 volgelingen onder de Koerdische immigrantenbevolking in het land.

Duitsland heeft een 3 miljoen inwoners tellende Turkse gemeenschap, van wie velen van de tweede en derde generatie Duits-geboren burgers zijn waarvan de grootouders in de jaren zestig naar het land zijn verhuisd.

Ankara heeft de Duitse autoriteiten lange tijd bekritiseerd omdat ze geen serieuze maatregelen tegen de PKK en zijn Syrische filialen – PYD en YPG – hebben genomen, die Duitsland blijven gebruiken als platform voor hun fondsenwerving, rekrutering en propaganda-activiteiten.

De PKK, die door Turkije, de VS en de EU wordt genoemd als terroristische organisatie, voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne tegen Turkije en is verantwoordelijk voor de dood van bijna 40.000 mensen, waaronder vrouwen en kinderen.