Terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland - Turkse Pers

Ten minste 40 mensen werden gedood tijdens de schietpartijen in twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, meldden lokale media vrijdag. Het werkelijke aantal ligt naar verluidt hoger.

Gewapende mannen vielen de moskeeën aan en vuurden meerdere keren af ​​tijdens het vrijdag gebed, volgens het nieuwsartikel Stuff.

Bewoners kregen het advies om binnen te blijven en de autoriteiten op de hoogte te stellen als ze iets verdachts zagen.

Er is geen plaats in Nieuw-Zeeland voor dergelijke daden van extreem en ongekend geweld, waarvan het overduidelijk is dat het gaat om een terroristische aanslag “, zei premier Jacinda Ardern.” Het is duidelijk dat dit een van de donkerste dagen van Nieuw-Zeeland is. “

De politie zei op Twitter: “We kunnen bevestigen dat er een aantal dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De politie bevindt zich momenteel op een aantal scènes. We begrijpen dat er veel angstige mensen zullen zijn, maar ik kan de Nieuw-Zeelanders verzekeren dat de politie er alles aan doet om dit op te lossen. dit incident.”

De politiecommissaris van het land, Mike Bush, zei dat drie mannen en een vrouw zijn gearresteerd na de schietpartij. Hij zei dat er een “aanzienlijk” aantal slachtoffers was.

Getuigen beweren dat de Al Noor-moskee het doelwit was van gewapende aanvallers en dat er tot 200 mensen binnen waren voor het vrijdag gebed.

Getuigen Len Peneha vertelde verslaggevers dat een in het zwart geklede man de moskee binnenging en schoot voordat hij wegliep voordat de veiligheidsdiensten arriveerden.

Peneha zei dat hij overal “dode mensen” zag toen hij de Al Noor-moskee binnenging om de gewonden te helpen.

Een van de daders heeft de barbaarse schietpartij live gefilmd en online op de site Kiwi Farms geüpload, wij raden het mensen ten zeerste af om de beelden te bekijken!