Een in Istanbul gevestigd bureau vrolijkt het kinderleven op in Kousséri-weeshuis met een suikerspinmachine - Turkse Pers
Een in Istanbul gevestigd bureau vrolijkt het kinderleven op in Kousséri-weeshuis met een suikerspinmachine - Turkse Pers

Kinderen in het Centraal-Afrikaanse land Kameroen genoten van suikerspin voor de eerste keer in hun leven dankzij een Turks hulpagentschap.

Vrijwilligers van de in Istanbul gevestigde Hak Humanitarian Relief Association brachten een suikerspinmachine naar de stad Kousséri – waar ze putten hadden gegraven, kleding hadden uitgedeeld en aangeboden om staaroperaties uit te voeren – om kinderen gelukkig te maken in een weeshuis genaamd Zahra.

De machine die ze in de tuin van het weeshuis hadden opgezet, greep snel de aandacht van de kinderen, vertelde Ensar Gumustas, een van de vrijwilligers van het bureau.

De kinderen, die voor de eerste keer in hun leven suikerspin zagen, waren vol ontzag toen ze het proefden, volgens Gumustas.

“Ze waren voor het eerst bang voor de suikerspin die we maakten en begonnen het toen te eten,” zei hij.

“We waren allemaal emotioneel erg beïnvloed door de situatie en werden erg blij.”

Gumustas zei dat hij die momenten nooit zou vergeten.

“Het was de eerste keer dat ik me zo voelde,” zei hij, en voegde eraan toe: “Ik zal die dag in mijn leven nooit vergeten.”