Diyanet Foundation opent vluchtelingenkamp om 100 gezinnen te dienen in Belh, Noord-Afghanistan - Turkse Pers
Diyanet Foundation opent vluchtelingenkamp om 100 gezinnen te dienen in Belh, Noord-Afghanistan - Turkse Pers

Een Turkse liefdadigheidsgroep opende vrijdag een nieuw vluchtelingenkamp om 100 gezinnen in het noorden van Afghanistan te helpen.

Het kamp in de provincie Belh werd geopend door de Turkiye Diyanet Foundation (TDV), een liefdadigheidsgroep die banden heeft met het Directoraat voor religieuze zaken van Turkije (Diyanet).

Tijdens de openingsceremonie van het kamp zei Sevki Seckin Alpay, de consul van Turkije in Mazar-i Sherif, dat Turkije wil dat Afghanistan vrede, welvaart en een mooie toekomst tegemoet gaat.

Alpay vertelde hoe Turkse hulporganisaties op tal van gebieden in Afghanistan opereren en zei dat Turkije, zolang het Afghaanse volk dat wil, blijft en hulp blijft bieden.

Het kamp werd gebouwd met donaties van de mensen van Kayseri in centraal Turkije, zei Abdulcelil Alpkiray, religieuze diensten van het consulaat attaché.

Bij de openingsceremonie van het kamp waren de coördinator van Turkse samenwerking en coördinerende instantie (TIKA), Zuhtu Cal, de directeur van de stad Maarif, Sakir Voyvot, en de vertegenwoordiger van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nuruddin Rahmani aanwezig.

In de afgelopen 18 bloedige jaren zijn er in Afghanistan, duizenden mensen omgekomen en miljoenen mensen op de vlucht geslagen.