Het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie geeft levensreddende apparatuur aan het ziekenhuis in Palestina, bouwt een bibliotheek in Pakistan - Turkije nieuws
Het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie geeft levensreddende apparatuur aan het ziekenhuis in Palestina, bouwt een bibliotheek in Pakistan - Turkse Pers

Het Turkse staatsagentschap heeft apparatuur geleverd aan een ziekenhuis in Palestina en een schoolbibliotheek en speeltuin in Pakistan gebouwd.

Volgens een verklaring van het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie (TIKA) heeft het agentschap vijf baby-incubators aan het Al Razi-ziekenhuis in Jenin, Palestina, ter beschikking gesteld.

Volgens statistieken die naar buiten zijn gebracht, is er een hoge kindersterfte in Palestina, in het gebied Jenin. Daar overlijd 18 van de 1.000 baby’s aan verschillende oorzaken, nog voordat ze de leeftijd van 1 jaar bereiken.

TIKA bouwde ook een bibliotheek en een speeltuin op de Gharibabad Girls ‘School in de noordelijke Pakistaanse stad Rawalpindi, TIKA Islamabad coördinator Mehmet Emre Aktuna vertelde de verslaggevers op maandag.