Turkish Cooperation Agency, Turkije distribueert vlees in het geblokkeerde Gaza, bezette gebieden
Turkish Cooperation Agency, Turkije distribueert vlees in het geblokkeerde Gaza, bezette gebieden

Het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie (TIKA) verdeelde vlees op donderdag, de derde dag van Eid al-Adha, aan 10.000 gezinnen in de geblokkeerde Gazastrook.

In een verklaring zei het agentschap dat het prioriteit gaf aan de inwoners van Gaza die in TIKA-gebouwde gebouwen hadden gewoond sinds de militaire aanval van Israël in 2014, samen met behoeftige gezinnen in het zuidoostelijke dorp Juhor al-Dik in Gaza.

“TIKA zal doorgaan met het uitvoeren van humanitaire activiteiten [in Gaza], als gevolg van de steun van het Turkse volk voor de Palestijnen”, aldus de verklaring.

Volgens het populaire comité van Gaza tegen de belegering, staat het gemiddelde dagelijkse inkomen in Gaza nu op slechts $ 2 – dankzij Israëls voortdurende blokkade van het grondgebied – terwijl maar liefst 85 procent van de bevolking momenteel leeft onder de armoedegrens.

In een verwante ontwikkeling op donderdag deelde de Turkse Rode Halve Maan 700 zakken vlees uit over de bezette Palestijnse gebieden.

In samenwerking met de Palestijnse Rode Halve Maan en de Jerusalem Zakat Committee offerde de Turkse Rode Halve Maan 350 schapenkoppen en 50 stuks vee, waarvan het vlees werd uitgedeeld aan arme Palestijnen.

Ahmet Yasir Feten, een consultant voor de Turkse Rode Halve Maan, zei dat de namen van donoren – waaronder die van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan – voorgelezen werden toen de dieren werden geofferd.

Beklemtoond dat Palestina van bijzonder belang was voor het Turkse volk, vertelde Feten aan Anadolu Agency: “Gestaag toenemende druk op Palestina heeft geleid tot een strijd voor sommige gezinnen.”

Yigit Olcay, hoofd van de Palestijnse delegatie van de Turkse Rode Halve Maan, bedankte alle donoren die hulp hebben bijgedragen tijdens de Eid-vakantie van dit jaar.

Tijdens de Eid voert de Turkse Rode Halve Maan liefdadigheidsactiviteiten uit in 40 landen over de hele wereld.