Om humanitaire hulp te bieden aan minder-valide en behoeftige burgers in Syrië, heeft IHH het
Om humanitaire hulp te bieden aan minder-valide en behoeftige burgers in Syrië, heeft IHH het "Olijftak hulp konvooi" opgezet en voedsel, hygiëne en verschillende hulpmaterialen aan de behoeftige mensen in de regio gebracht - TurksePers.nl

Een in Istanbul gevestigd hulpkantoor zond zondag hulppakketten uit voor 500 gezinnen in Idlib, noordwest Syrië.

De Humanitarian Relief Foundation (IHH) van Turkije heeft hulppakketten voorbereid voor mensen in het districtscentrum van Han Sheyhun, zei Yusuf Islam Yesil, IHH’s field supervisor in Syrië.

De pakketten in het hulpkonvooi bevatten eten, artikelen voor persoonlijke verzorging en babyverzorgingspakketten, vertelde Yesil aan verslaggevers.
Hij zei ook dat het bureau werkt aan de behoeften van burgers in de regio, met name wezen, weduwen en behoeftige gezinnen.

IHH levert hulpproducten aan behoeftige burgers in Syrië - TurksePers.nl

In Idlib zijn sinds het begin van het jaar zo’n 100 burgers gedood en meer dan 300 gewond door regeringsstrijdkrachten.

De IHH voert hulpverleningsprojecten uit in het door oorlog verscheurde Syrië sinds het verwoestende conflict van het land begon in 2011, toen het Bashar al-Assad-regime met onverwachte wreedheid op demonstranten botste.

Sinds Afrin’s bevrijding in maart 2018 door de operatie Olijftak in Turkije, heeft de hulporganisatie warme maaltijden uitgedeeld aan naar schatting een miljoen Syriërs.

In januari 2018 lanceerde Turkije de operatie met het verklaarde doel om Afrin van YPG / PKK en Daesh terroristen te zuiveren.
Tijdens zijn 30 jaar durende terroristencampagne heeft de PKK – door de VS, de EU en Turkije als een terreurgroep erkend – ongeveer 40.000 levens gekost, waaronder vrouwen en kinderen. De YPG is de Syrische tak.