Turks
Turkse liefdadigheid om vlees onder Rohingya te verdelen

Een Turkse liefdadigheidsinstelling zal vlees uitdelen onder 5.250 Rohingya-families in de staat Rakhine in Myanmar als onderdeel van het islamitische Eid al-Adha.

De Cansuyu Charity en Solidarity Organization-functionarissen arriveerden maandag in Istanbul vanuit de staat Rakhine.

Bayram Numan Koksal van de organisatie vertelde Anadolu Agency dat ze vlees zullen uitdelen onder Rohingya-moslims in Rakhine State dorpen en kampen zoals ze dat eerder deden en zullen blijven doen.

Koksal zei dat de liefdadigheidsorganisatie ook vlees zal distribueren in Turkije en wereldwijd, zoals Afrika, Azië, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en de Balkan.

“We namen de weg om Eid-vlees te leveren in Turkije, Afrika, Azië, Palestina, Gaza, alle onderdrukte mensen. Vandaag zijn we in Rakhine in Myanmar en proberen Eid-vlees te bezorgen aan 5.250 gezinnen in deze regio , ” Zei Koksal en voegde eraan toe dat Rohingya-moslims niet alleen zijn, omdat Turkije achter ze staat.

De Rohingya’s, door de VN omschreven als het meest vervolgde en onderdrukte, volk ter wereld, hebben dagelijks te maken met mensonterende, barbaarse omstandigheden.

De VN documenteerde massaverkrachtingen, moordpartijen – inclusief van pasgeboren baby’s en jonge kinderen – brute mishandelingen en verdwijningen begaan door Birmeese veiligheidsdiensten.

In een rapport stellen VN-onderzoekers dat dergelijke schendingen misdaden tegen de menselijkheid zijn.