tikaka
Turks samenwerkings- en coördinatiebureau om 500 studenten naar 30 landen te sturen in het kader van het Experience Sharing Programme van 2018

Een groep Turkse studenten die vrijwilligerswerk hebben gedaan in het Experience Sharing Program van 2018 hebben dinsdag hun activiteiten in Jordanië voltooid.

Hun bezoek aan Jordanië was onderdeel van het programma dat werd georganiseerd door het Turkse coördinatie- en samenwerkingsagentschap (TIKA), in samenwerking met Turkish Airlines, Anadolu Agency en Turkish Radio and Television Corporation.

De studenten woonden werken bij, Clothing Bank , die kleding distribueren naar mensen in nood in het land. De studenten stelden later ‘TIKA Friendship Forest’ in, waar 571 pijnbomen werden geplant in 4 dagen.

Als onderdeel van het programma bezochten studenten ook de Turkse ambassade in Amman en het Turks-Amman cultureel centrum van Yunus Emre Institute, evenals het Amman Hejaz-treinstation dat wordt gerestaureerd door TIKA.

Ebrar Demir, een student aan Bilecik University en een van de deelnemers aan het programma, zei: “We hebben hier nieuwe en mooie vriendschappen gesloten … De brug van harten die we hebben opgericht, luidt het begin in van het verbeteren van de wereld.”

TIKA stuurt tussen 29 juli en 8 september ongeveer 500 Turkse studenten van 117 universiteiten naar 30 landen, in het kader van het 2018 Experience Sharing Program. De studenten nemen deel aan bijna 100 projecten en activiteiten in hun gastlanden.

Het programma omvat verschillende landen van de wereld, zoals Jordanië, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Burkina Faso, Algerije, Djibouti, Tsjaad, Marokko, Ghana, Georgië, Kameroen, Montenegro, Kazachstan, Kenia, Colombia, Libanon, Macedonië, Mozambique, Namibië, Niger, Oezbekistan, Roemenië, Senegal, Servië, Somalië, Soedan, Tanzania, Tunesië, Moldavië en Zuid-Afrika.

Het programma omvat interactie tussen de universiteitsstudenten in Turkije en de jongeren in verschillende regio’s van Afrika, Azië, de Balkan en het Midden-Oosten, waar TIKA ontwikkelingsprojecten ondersteunt.

Het is ook gericht op het bouwen van “vriendschapsbruggen” onder de studenten.

Het programma werd voor het eerst georganiseerd in 2017 door TIKA in samenwerking met Turkish Airlines, Anadolu Agency en de landelijke omroep Turkish Radio and Television (TRT).

Het programma van vorig jaar werd bijgewoond door 220 studenten, die 19 landen bezochten en 28 projecten uitvoerden.