Nadat hij zijn dorp voor de eerste keer in meer dan een decennium heeft verlaten, reist een Turkse timmerman honderden kilometers (kilometers) om handgemaakte speelgoed te leveren aan kinderen in Noord-Syrië.

Mustafa Alt, die woont in het dorp Cayyaka langs de kust van de Zwarte Zee in Turkije, zal meer dan 1.000 van zijn houten tollen leveren aan kinderen die in Afrin, Noord-Syrië wonen.

“Ik kon hier niet comfortabel zitten terwijl onze buren [in Syrië] werden geconfronteerd met vervolging en onderdrukking,” vertelde Alt.

Hij zei dat hij besloot om het speelgoed te gaan maken nadat hij een huilend Syrisch kind op televisie had gezien.

Alt wordt naar Afrin gebracht om zijn speelgoed persoonlijk te bezorgen door de Humanitarian Relief Foundation (IHH), een in Istanbul gevestigde NGO.

De stichting bood aan om daar Alt in te nemen als erkenning voor zijn liefde voor de kinderen, zei een plaatselijke functionaris van de groep.

“Ik was diep ontroerd door hun gehuil en hun verdriet. Ik heb mijn dorp in 15 jaar niet verlaten. Nu ga ik weg om het lachen van de kinderen van Afrin te zien, “zei Alt.

Timmerman maakt 1.000 stuks speelgoed voor de kinderen in Syrië

Turkije lanceerde op 20 januari operatie Olijftak om YPG / PKK en Daesh terroristen uit Syrië’s Afrin te verwijderen. Op 18 maart bevrijdden Turkse troepen en het Vrije Syrische leger het districtscentrum van Afrin.