Hackers richten zich op de website van 'Future Investment Initiative' conferentie om te protesteren tegen de moord op Saoedische journalist Khashoggi - Turkse Pers
Hackers richten zich op de website van 'Future Investment Initiative' conferentie om te protesteren tegen de moord op Saoedische journalist Khashoggi - Turkse Pers

De website van een internationale Saudische investeringsconferentie georganiseerd door kroonprins Mohammed bin Salman is gehackt.

Op de startpagina van de website ‘Future Investment Initiative’ plaatsten hackers een afbeelding waarop bin Salman met een zwaard achter de vermoorde journalist Jamal Khashoggi stond.

De conferentie, bijgenaamd Davos in de woestijn en gepland om 23 – 25 oktober uit te voeren, is bin Salman’s poging om de op olie gebaseerde economie van het land te diversifiëren.

Zijn plannen zijn echter verstoord door de wereldwijde verontwaardiging over de moord op Khashoggi binnen het Saoedische consulaat in Istanbul.

Schermafbeeldingen van de gehackte website tonen de boodschap: “Saoedisch regime is een voedingsbodem van terrorisme #Terrorism_Financing in the world”.

“Ter wille van de veiligheid voor kinderen over de hele wereld dringen we er bij alle landen op aan sancties te op te leggen tegen het Saoedische regime”, aldus de boodschap.

“Het regime, in lijn met de Verenigde Staten, moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn barbaarse en onmenselijke actie, zoals het doden van zijn eigen burger Jamal Khashoggi en duizenden onschuldige mensen in Jemen Het middeleeuwse Saoedische regime is een van de bronnen van #Terrorism_Financing in de wereld.”

Khashoggi, een columnist voor The Washington Post, was vermist sinds hij op 2 oktober het Saoedische consulaat in Istanboel binnenstapte.

Na twee weken van ontkenning door het Saudisch regime, blijkt de brute ongekende moord toch waar te zijn en officieel te zijn toegegeven zo zei ”Saoedi-Arabië zaterdag dat hij tijdens een “vechtpartij” in het consulaat was omgekomen.”