Studenten uit 118 landen leerden over de kunst, cultuur en taal van Turkije in het kader van het Yunus Emre Instituut-project - Turkse Pers
Studenten uit 118 landen leerden over de kunst, cultuur en taal van Turkije in het kader van het Yunus Emre Instituut-project - Turkse Pers

Studenten uit in totaal 118 landen hebben een programma afgerond dat werd georganiseerd door het Yunus Emre Instituut (YEE) en dat hen de cultuur, kunst en taal van Turkije heeft bijgebracht.

Studenten in het Turkse zomerprogramma werden geselecteerd uit 150.000 kandidaten uit 118 landen, waaronder Indonesië, Algerije, VS, Armenië, Israël, Cuba, Duitsland, het VK, Denemarken, Palestina, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk en Nederland.

Een totaal van 1.000 studenten namen deel aan het programma van één maand dat in heel Turkije werd gehouden.

Seref Ates, hoofd van het instituut, zei dat het doel van het programma was om de rijkdom en culturele diversiteit van Anatolië aan de wereld te tonen.

Ates zei dat er tot nu toe zo’n 5.000 studenten naar Turkije zijn gekomen in het kader van in totaal negen programma’s.

“We willen het Turks leren aan groepen van verschillende nationaliteiten en beroepen,” zei hij.

“De jongeren hebben ons land van dichtbij leren kennen en hebben de rijkdom ervan ontdekt. Dit is erg belangrijk voor de promotie van Turkije, ” voegde hij eraan toe.

Ates zei dat de unieke ervaring van de studenten, waaronder de taal, cultuur, eten, kunst en geschiedenis hen tot vrijwillige ambassadeurs van Turkije zal maken.

Als onderdeel van het programma, leerden de studenten Turks in de oostelijke provincie Malatya, speelden ze traditionele Turkse instrumenten en leerden ze Turkse volksdansen.

In het zuidoosten van Gaziantep bezochten de buitenlandse studenten ook een Baklava-museum en leerden ze hoe ze het beroemde Turkse dessert konden maken.

Sinds de oprichting in 2009 heeft het Yunus Emre Instituut Turkse lessen gegeven aan meer dan 99.000 mensen in 45 landen.

Het instituut, vernoemd naar de invloedrijke dichter Yunus Emre, heeft nu bijna 50 culturele centra over de hele wereld die artistieke, sociale en wetenschappelijke programma’s aanbieden.