Cappadocië, een van de meest bezochte toeristische plekken in Turkije - TurksePers.nl

De directeur van tourgroep, Canada Travel Weekly, heeft aangegeven dat de wereldwijde reserveringen naar Turkije met 214 procent zijn toegenomen ten opzichte van 2017. 

Wekelijkse Canadese reisblad TravelWeek bracht Turkije naar zijn voorpagina en markeerde het land als een “uitbraakbestemming”.

Het artikel stelt dat de huidige economische situatie in het land het een aantrekkelijk perspectief voor zowel toeristen als reisbureaus heeft gemaakt.

“Turkije heeft een breed en uniek aanbod van producten op het gebied van cultuur, erfgoed, steden, zon en zeetoerisme en blijft zijn toeristisch aanbod diversifiëren,” zo citeerde Sandra Carvao, markttrends en hoofd van de Competitie van de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties, .

Met een jaarlijkse stijging van 11,48 procent in het aantal toeristen dat afgelopen juli in het land aankwam, noteerde het weekblad dat het totale aantal toeristen dat naar Turkije komt 21,6 miljoen is.

Carvao zei ook dat het herstel van de Russische markt, promotie-inspanningen en infrastructuurontwikkeling hebben bijgedragen aan de toeristische golf in Turkije.

“Met oude steden, stranden en natuurlijke schoonheden, biedt Turkije een unieke vakantiemogelijkheid aan alle bezoekers,” zei Selcuk Unal ambassadeur van Turkije in Ottawa, eraan toevoegend dat het land klaar was om meer Canadezen te ontvangen.

Megan Bailey, de directeur van de verkoop en klantervaring bij Intrepid Group, zei ook dat er in 2018 een ongelooflijke toename van 214 procent is opgetreden in globale reserveringen in vergelijking met vorig jaar.

Ze voegde eraan toe dat Turkije de snelstgroeiende bestemming was.

“De huidige reserveringen laten zien dat de trend van het boeken van reizen naar Turkije in 2019 snel zal blijven stijgen,” aldus Bailey.