afrikanen
Studenten uit meer dan 30 Afrikaanse landen komen samen in Ankara voor het offerfeest (Eid al-Adha)

Honderden Afrikanen kwamen woensdag bijeen in de Turkse hoofdstad Ankara om het offerfeest (Eid al-Adha) te vieren.

Afrikaanse studenten en bewoners ontmoetten elkaar in Harikalar Diyari Park om Eid te vieren in een huiselijke sfeer die een culturele uitwisseling mogelijk maakte met meer dan 30 verschillende landen, zoals Nigeria, Ghana, Ethiopië, Zuid-Afrika, Malawi, Tanzania, Kenia en Kameroen.

“Ondanks het feit dat we ons thuisland verlaten, hebben Turkse mensen ons net geholpen om Eid te vieren alsof we in ons land zijn”, vertelde Halima Mewlidi, een Zuid-Afrikaanse student aan de Yildirim Beyazit University in Ankara.

Hasan Sert, voormalig parlementslid, organiseerde het programma om honderden studenten het Eid-ul Adha-festival (feest van het offer) te laten verzamelen en te genieten.

“We willen dat je overal de beste in bent. Je hebt het potentieel, “vertelde Sert de studenten.

“Wij zijn Afrikanen en jij bent Turks, we zijn verenigd”, voegde hij eraan toe.

Jumanne Simba, voorzitter van de Afrikaanse vereniging voor ontwikkeling en samenwerking (AKID), vertelde, dat het programma tijdens Eid een gevoel van eenheid creëerde.

“We danken Turkije en zijn mensen voor hun vriendelijkheid jegens ons. In principe danken we de Turkse Rode Halve Maan voor het feit dat ze ons de all-round ondersteuning hebben gegeven om zo’n verbazingwekkend programma te organiseren, “zei hij.

Bijna 17.000 buitenlandse studenten studeren aan Turkse universiteiten op overheidsbeurzen, terwijl meer dan 100.000 studeren in Turkije met behulp van niet-overheidsgelden, volgens de laatste YTB-gegevens