Sami Al-Arian, directeur van CIGA - TurksePers.nl
Sami Al-Arian, directeur van CIGA - TurksePers.nl

Een Universiteit in Istanbul zal de tweede editie van de “Internationale Conferentie over de Moslim Ummah” houden tussen 14 en 16 oktober, die 20 internationale geleerden zal samenbrengen.

De conferentie, georganiseerd door Istanbul Sabahattin Zaim University (IZU) in het Center for Islam and Global Affairs (CIGA), heeft als doel om problemen in de moslimwereld te bespreken.

Het thema van de conferentie is “Faultlines en Perils tegenover moslimsamenlevingen: de uitdagingen van sektarisme, secularisme, nationalisme en kolonialisme.”

“Dit zijn enkele van de problemen die bestaan ​​in de moslimgemeenschappen die spanning en ontreddering veroorzaken, en we proberen ze te analyseren en te begrijpen en oplossingen aan te reiken,” vertelde Sami Al-Arian, de directeur van CIGA.

Al-Arian, die ook cursussen geeft over politiek en islamitische beschaving aan de universiteit, zei dat nationalisme in Pakistan, Bangladesh en India, evenals nationalisme in de context van de Arabische wereld, tijdens de conferentie zal worden besproken.

Hij zei dat de conferentie ook zal bespreken hoe het kolonialisme het Midden-Oosten beïnvloedde, en “kolonisten kolonisme in Israël / Palestina.”