seldjoek
Konya, de wieg van vele beschavingen, staat op de voorlopige lijst van UNESCO

De centrale Anatolische stad Konya in Turkije biedt unieke inzichten in de oude moskee van de Seldjoekse beschaving, de madrasas en andere architectonische wonderen.

Konya, dat sinds 2000 wordt vermeld als “Kapitaal van de Seldjoekse Beschaving” op de Wereldkampioenschappen Tentative van UNESCO, speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van de oude culturele banden van de Seltsjoeken naar de volgende generaties.

Samen met de beroemdste Alaaddin-moskee, die werd gebouwd tussen het midden van de 12e en het midden van de 13e eeuw, en andere 72 oude architectonische elementen, neemt de stad een terug in de tijd en verrijkt mensen met zijn geschiedenis. Binnenlandse toeristen, maar ook buitenlandse toeristen over de hele wereld, blijven gebiologeerd door de stad.

Alaaddin-moskee

 

In gesprek met Anadolu Agency zei de provinciale directeur Cultuur en Toerisme, Abdussettar Yarar, dat Konya de hoofdstad is van de Anatolische Seljuk-beschaving.

Konya, Derwisjen

Terwijl het onderstreept dat de oude gebouwen in Konya elk jaar door honderdduizenden toeristen worden bezocht, zei Yarar: “Het culturele erfgoed dat Konya heeft, is prachtig en uniek. We zullen vanaf nu blijven werken zoals we dat tot op heden hebben gedaan om dit erfgoed te beschermen en weer te geven. “

Volgens de officiële website van UNESCO heeft Seljuks een unieke artistieke wereld gecreëerd met culturele verbindingen die reiken van het Anatolische kerngebied tot Centraal-Azië, het Midden-Oosten en de oevers van de Middellandse Zee en Konya is het belangrijke voorbeeld van deze wereld.

De website merkt ook op dat het buitenste fort van Konya en de Sircali Madrasa, vele kleine moskeeën en tombes voorbeelden zijn van Seljukiaanse architecturale elementen van Konya.

Konya, Turkije