cult
Amerikaanse en Canadese moslimstudenten gezien voor het Hagia Sofia Museum in Istanbul als onderdeel van hun rondleidingen tijdens het TURKEN Youth Brigades Summer Program.

Amerikaanse en Canadese moslimstudenten gezien voor het Hagia Sofia Museum in Istanbul als onderdeel van hun rondleidingen tijdens het TURKEN Youth Brigades Summer Program.

Het Turken Summer Brigades Summer-programma sloot eerder deze maand af nadat de derde en laatste groep Amerikaanse en Canadese moslimstudenten naar huis terugkeerde.

De Turken Foundation werd in 2014 opgericht door twee van de meest gerespecteerde onderwijsstichtingen van Turkije, Ensar en de Turkse Stichting voor Onderwijs en Jeugdzaken (TÜRGEV), en de Ibn Haldun-universiteit in Istanbul.

Het werd opgericht om in aanmerking komende studenten te helpen met huisvesting, studiebeurzen en andere culturele programma’s, en te helpen met hun educatieve ervaring in het buitenland. Turken werkt aan het verbeteren van culturele en sociale uitwisselingen tussen Turkse studenten en hun Amerikaanse, Canadese en Britse tegenhangers.

Een van de programma’s van de stichting was het Turken Youth Brigades Summer-programma, waarin Amerikaanse en Canadese studenten konden communiceren en samenwerken met lokale studenten terwijl ze contacten legden met Turkse academici.

Het doel is om relaties met Amerikaanse en Canadese moslimstudenten te bevorderen en tegelijkertijd een cultuur van samenwerking tussen moslimjongeren te creëren.

In het programma brachten de studenten de eerste twee dagen door op de Ibn Haldun Universiteit, waar ze academische conferenties en studies in geesteswetenschappen en kwesties die de moslimwereld aanbelangen, bijwonen. Na het educatieve programma reisden ze door en hadden een meeslepende culturele ervaring.

Educatieve activiteiten omvatten een overzicht van de Ottomaanse geschiedenis, de Turkse plaats en historische missie in de islamitische wereld, het culturele beleid in Turkije, uitdagingen voor moslims in de moderne wereld en hedendaagse islamitische religieuze kwesties. Er werden ook workshops over islamofobie in het Westen gehouden en studenten presenteerden verschillende aspecten van het onderwerp.

Tijdens dit programma bezochten studenten Istanbul, Ankara, Cappadocië en Konya. In Istanbul bezochten studenten historische locaties zoals het Topkapipaleis, vanwaar het uitgestrekte Ottomaanse rijk eeuwenlang werd geregeerd, het Hagia Sophia-museum en commerciële districten zoals Taksim en Ortaköy.

In Ankara bezochten ze het presidentieel complex Beştepe, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het parlement.

In Cappadocië bezochten studenten Ihlara Valley, Devrent Valley, Ürgüp, Göreme en de ondergrondse stad en maakten ze een ballonvaart mee.

Tenslotte bezochten studenten in Konya industriële faciliteiten van wereldklasse, het Mevlana Museum, Butterfly Valley en keken wervelende derwisjen de Sema na.

De Turken Foundation is van plan het programma voort te zetten met een toenemend aantal studenten uit de VS en Canada om verbindingen tot stand te brengen tussen islamitische studenten en de Turkse culturele en onderwijskansen te bevorderen.