Nieuwe collectie cabinepersoneel Turkish Airlines - TurksePers.nl
Nieuwe collectie cabinepersoneel Turkish Airlines - TurksePers.nl

Turkish Airlines onthulde vandaag zijn nieuwe uniform voor het cabinepersoneel, ontworpen door Haute Couturier Ettore Bilotta uit Milaan. Ter ere van de 85-jarige geschiedenis van de luchtvaarmaatschappij zal de collectie door de bemanning vanaf de opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul gedragen worden.


“Geïnspireerd door vele klassieke elementen van Turks Design en cultuur, bevatten de nieuwe uniformen traditionele patronen die te vinden zijn in ambachtelijk Turks glaswerk, keramiek en kalligrafie met moderne texturen en details” aldus Turkish Airlines.

De uniformen combineren vormen en kleuren uit Istanbul Bosphorus met een nieuw ‘stroomdetail’, gemaakt om de moeiteloze en dynamische energie te symboliseren die door de meest dynamische stad van Turkije vloeit als een kruispunt tussen Oost en West.

De collectie met een diep rood en antraciet grijs palet bevat hoeden, handschoenen, jurken, tassen en accessoires. De nieuwe collectie is tevens getest op langeafstandsvluchten in verschillende klimaten.

“Met behoud van traditionele elementen van Turks design en cultuur, zijn onze nieuwe uniformen professioneel en blijven ze trouw aan een cultuur van gastvrijheid, net als onze luchtvaartmaatschappij,” zei Ilker Ayci, de voorzitter van de luchtvaartmaatschappij.

Ettore Bilotta, de modeontwerper achter de uniformen zei: “Toen ik begon met ontwerpen voor Turkish Airlines, was Istanbul het eerste dat mij inspireerde. Deze stad is eeuwenlang een samensmelting geweest voor kunst en beschaving en het heeft een zeldzame rijkdom als een gemeenschappelijke erfenis van vele culturen.”

“Ik wilde elementen uit traditionele kalligrafie en mozaïeken samenbrengen met de nieuwe interpretaties van Turkse motieven, die moderne lijnen benadrukken, in foulards en banden die een contrast en dualiteit weerspiegelen,” zei Bilotta.

Om de nieuwe look te lanceren, heeft de nationale luchtvaartmaatschappij samen met de wereldberoemde Britste fotograaf en kunstenaar, Miles Aldridge, de nieuwe uniformcollectie van Turkish Airlines op de unieke plekken van Istanbul gemaakt.

Turkish Airlines, opgericht in 1933 met een vloot van vijf vliegtuigen, heeft momenteel 325 vliegtuigen, inclusief passagiers- en vrachtvliegtuigen, en vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in 122 landen.

Vorig jaar vervoerde het 68,6 miljoen passagiers met een bezettingsgraad van 79,1 procent.