Zeynel Ari, Turkse eigenaar van een populaire Italiaanse pizza-joint in Toronto, Canada gaf gratis pizza’s en Turkse koffie aan de daklozen en behoeftigen in zijn buurt om de islamitische dag van Aşure te markeren.

Ari was al bekend om liefdadigheidswerk en serveerde Napolitaanse pizza’s gemaakt in een houtoven, het Turkse gefrituurde dessert genaamd “lokma” en Turkse koffie naar een nabijgelegen daklozenopvang.

“Mijn intentie is om mensen die het nodig hebben, gelukkig te maken. Ik wilde de daklozen gelukkig maken met pizza op de dag van Aşure,” zei hij, eraan toevoegend dat hij hoopt mensen kennis te laten maken met de “rijkdommen” van de Turkse cultuur.

Eerder dit jaar bezocht Ari zijn woonplaats Tunceli om pizza te maken voor honderden weeskinderen die in de stad wonen. Hij organiseerde een reeks lunchevenementen met lokale gouverneurs, weeshuizen en verschillende liefdadigheidsorganisaties.

“Ik denk dat we iets moeten doen voor onze gemeenschap, ik probeer een goede burger en een goed persoon te zijn,” zei Ari.

Zeynel Ari, eigenaar Dino's Pizza in Canada - TurksePers.nl
Zeynel Ari, eigenaar Dino’s Pizza in Canada – TurksePers.nl

In 2016 serveerde hij ook pizza aan meer dan 200 mensen in de regio Toronto en hoopt dit aantal dit jaar te verhogen.

“Ik heb mijn doelen als ondernemer bereikt. Ik geloof dat ik het de Canadese en mijn mensen verschuldigd ben, daarom geef ik het terug,” zei hij.

Ari emigreerde in 2000 vanuit Turkije naar Canada voor potentiële kansen op werk en heeft sindsdien burgerschap verkregen.