Turkije ’s eerste T625 helikopter, ontwikkeld en geproduceerd door Turkish Aircraft Industries Corporation (TAI), maakte zijn eerste vlucht op donderdag in de hoofdstad Ankara.

De T625-multirole helikopter beschikt over de modernste ASELSAN-avionica met glazen cockpit met twee brede aanraakschermen (8×20 inch), geïntegreerde missieschermen en twee aanraakschermen (8×10 inch) met gegevensinvoer, aanraakbedieningseenheid. Een 4-as dubbel overtollig automatisch vluchtregelsysteem is ontwikkeld om superieure prestaties en behandelingskwaliteit te bieden.

“Zoals wij beloofd hebben, vond de inaugurele vlucht van onze T625-helikopter plaats op 6 september dankzij de overprestatie van Turkish Aerospace Industries,” verklaarde Turkish Defence Industries (SSB) op haar officiële Twitter-account.

SSB-president Ismail Demir feliciteerde ook mensen die hebben bijgedragen aan het ontwerp- en productieproces van de helikopter. Vorige week heeft SSB gezegd dat de tests van T625 op 2 september met succes zijn afgerond.

“T625 Multirole Helicopter is ontworpen en geoptimaliseerd om te voldoen aan de vereisten voor meerdere missies voor hete en hoge geografische omgevingen en voor ongunstige weersomstandigheden en deze te overtreffen”, zei TAI op haar website.

Naar verwachting zal de massaproductie van de T625 na 2021 beginnen, aldus een woordvoerder van TAI.