a

Turkije onderneemt nog een ander project om zelfvoorzienend te worden op het gebied van defensie.

Het prototype voor de T625-multirolhelikopter, de eerste vlucht wordt in 2018 verwacht.

Deze nieuwe generatie tweelingmotor 6-tons klasse helikopter wordt ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van zowel Turkije als de internationale markt, in het kader van de overeenkomst getekend tussen TAI (Turkish Aerospace Industries, Inc.) en het Undersecretariat for Defence Industries (GTM) in 2013.

De T625-multirole helikopter “is ontworpen en geoptimaliseerd om te voldoen aan de vereisten voor meerdere missies voor hete en grote geografische omgevingen en voor ongunstige weersomstandigheden. Het vliegtuig bevat verschillende nieuwe technologische functies om de hoogste niveaus van veiligheid en operationele voordelen voor operators te bieden, “aldus TAI’s website.

“De uitgebreide cabine kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de vereisten van multifunctionele operaties zoals vracht, VIP-transport, ambulance, off-shore en zoek- en reddingsoperaties. De geometrie van de helikopter is geoptimaliseerd voor maximale aërodynamische prestaties met intrekbare landingsgestellen, waardoor een efficiënt brandstofverbruik wordt geboden, wat leidt tot een beter bereik en uithoudingsvermogen. “

De seriële productie van de T625 zal naar verwachting in 2021 starten.