Turkey12
Operaties uitgevoerd in Oost-Turkse provincies en regio's van Noord-Irak

Het Turkse leger “neutraliseerde” 52 PKK-terroristen, waaronder zeven oudere leden, in Noord-Irak en op Turkse bodem in de afgelopen week, zei het leger op vrijdag. 

Turkse autoriteiten gebruiken het woord ‘geneutraliseerd’ vaak in hun verklaringen om te impliceren dat de betreffende terroristen zich overgaven of werden gedood of gevangen genomen.

In een verklaring zei de Turkse generale staf dat het leger op 10 en 16 augustus anti-terreur operaties uitvoerde in de oostelijke provincies van Turkije en in Noord-Irak.

De PKK – door Turkije, de VS en de EU genoemd als een terroristische organisatie – hervatte zijn gewapende campagne tegen Turkije in juli 2015.

Sindsdien is het verantwoordelijk voor de dood van meer dan 1200 Turkse beveiligingsmedewerkers en burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen.

Afzonderlijk zeiden de militairen dat sinds de lancering van de operatie Olive Branch in de regio Afrin in Syrië in totaal 4.573 terroristen zijn geneutraliseerd.

Op 20 januari lanceerde Turkije operatie Olive Branch om YPG / PKK en Daesh terroristen uit Afrin te verwijderen. Op 18 maart bevrijdden Turkse troepen en het Vrije Syrische leger het districtscentrum van Afrin.

Volgens de Turkse generale staf wil de operatie veiligheid en stabiliteit bewerkstelligen langs de Turkse grenzen en de regio, en de Syriërs beschermen tegen terroristische onderdrukking en wreedheid.