Meerlaags raketwerper stelt Guinness Record voor 's werelds grootste raketartillerie in termen van aantal vaten - TurksePers.nl
Meerlaags raketwerper stelt Guinness Record voor 's werelds grootste raketartillerie in termen van aantal vaten - TurksePers.nl

De toonaangevende defensie-aannemer van Turkije heeft een record gevestigd met ‘s werelds grootste raketartillerie, zo maakte het bedrijf op zondag bekend.

Jobaria, een raketwerper voor meerdere bakken ontwikkeld door Roketsan voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft een Guinness Wereldrecord voor ‘s werelds grootste raketartillerie gerangschikt in termen van het aantal vaten, zei het bedrijf in een verklaring aan journalisten.

Het systeem, beschouwd als ‘s werelds sterkste 122-millimeter artillerie-raketsysteem, heeft vier raketlanceerders gekoppeld aan een 10-wielige oplegger, elk met een 122-milimeter raket.

Dit artillerie-raketsysteem kan 240 raketten afvuren op doelen met een maximaal bereik van ongeveer 37 kilometer (23 mijl). De raketten kunnen een oppervlakte van vier vierkante kilometer vernietigen.

 

Vorig jaar had Aselsan, het toonaangevende defensiebedrijf van Turkije, een omzet van $ 1,4 miljard, een stijging ten opzichte van $ 1,2 miljard in 2016. Het bedrijf is actief in militaire en civiele telecommunicatie, radar, elektronische oorlogsvoering, defensie, wapens en commando- en controle- en navigatiesystemen.