Minister Mustafa Varank van de industrie en technologie prees de succesvolle test als een
Minister Mustafa Varank van de industrie en technologie prees de succesvolle test als een "historische mijlpaal" voor Turkije in het nationaliseren van militaire tests - Turkije Nieuws

Turkije heeft met succes een MK-48-bom voor algemeen gebruik getest met behulp van de onlangs onthulde Warhead Rail System Dynamic Test Infrastructure (HABRAS), waardoor de geluidsbarrière werd doorbroken en een met staal uitgerust pantserbetonnen doelwit met succes werd vernietigd.

HABRAS wordt gebruikt om de efficiëntie van in eigen land ontwikkelde wapensystemen, acceptatietests van in massa geproduceerde munitie en wapensystemen die in het buitenland zijn gekocht, te testen.

Met een snelheid van 1850 km / h verbrak het projectiel van één ton de geluidsbarrière met 1,5x.

Minister Mustafa Varank, Industrie en Technologie prees de succesvolle test als een “historische mijlpaal” voor Turkije in het nationaliseren van militaire tests.

In oktober onthulde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan HABRAS tijdens een ceremonie voor National Technology Development and Infrastructure in Ankara.

De president zei dat het Defense Industry Research and Development Institute (SAGE) van TUBITAK een belangrijke bijdrage levert aan de Turkse defensie-industrie met zijn geavanceerde technologische wapensystemen.

“Met de lancering van HABRAS heeft onze defensie-industrie een belangrijke capaciteit en infrastructuur verworven die beperkt is tot een aantal landen zoals Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China”, zei Erdogan tijdens het evenement.