Turkije introduceert derde nieuwe oorlogsschip MILGEM en waarschuwt landen in Middellandse Zee - Turkse Pers
Turkije introduceert derde nieuwe oorlogsschip MILGEM en waarschuwt landen in Middellandse Zee - Turkse Pers

Turkije zal nooit pogingen toestaan ​​om natuurlijke hulpbronnen in het oostelijke Middellandse-Zeegebied “af te persen”, zei president Recep Tayyip Erdogan op zondag.

“We zullen nooit pogingen toestaan ​​om natuurlijke hulpbronnen in de oostelijke Middellandse Zee af te persen door ons uit te sluiten of de Turks Republiek Noord-Cyprus “, zei Erdogan tijdens de uitreiking van derde schip van stealth oorlogsschip MILGEM – het eerste inheemse oorlogsschipprogramma van Turkije.

Erdogan zei degenen die dachten dat ze in Turkije stappen konden ondernemen de Middellandse Zee of de Egeïsche Zee, beginnen zich te realiseren dat ze een “grote” fout hebben gemaakt.

“We hebben geen oog voor de rechten en wetten van andere landen, en territoria. We beschermen alleen de rechten van ons land en onze broeders, ” voegde hij eraan toe.

Turkije heeft de eenzijdige booractiviteit van de Grieks-Cypriotische overheid in het oostelijke Middellandse Zeegebied consequent bestreden, en zei dat de Turks-Cyprioten ook recht hebben op de hulpbronnen in het gebied.

Cyprus is sindsdien verdeeld 1974 toen een Grieks-Cypriotische staatsgreep werd gevolgd door geweld tegen de tussenkomst van het eiland door Turken en Ankara als garantiegever.

Erdogan zei ook dat Turkije zijn buitenlandse afhankelijkheid in de defensie-industrie heeft verlaagd van 80 procent naar 35 procent.

Ook bij de gelegenheid zei minister van Defensie Hulusi Akar dat elk project, waar Turkije geen deel van uitmaakt, in de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee geen kans heeft om te overleven.

De Turkse strijdkrachten en marine zullen elke stap zetten om de rechten en belangen van Turkije te beschermen, voegde Akar eraan toe.

Het derde stealth oorlogsschip MILGEM, genaamd Burgazada, is een korvet die de snelheid van 29 zeemijlen per uur kan halen en heeft een lengte van 99,5 meter en een breedte van 14,4 meter.

Het oorlogsschip MILGEM, kan binnen de Golf van Aden binnen 5 dagen bereiken