Turkije zal nooit stoppen met vechten tegen terreur en het is vastbesloten om door te gaan tot de laatste terrorist is “geneutraliseerd”, zei de minister van Defensie vrijdag.

Hulusi Akar, de minister, was in de Turkse hoofdstad Ankara om een ​​bezoek te brengen aan de familie van sergeant Ozgur Can Ince, die vermoord is in een PKK-terroristische aanslag in de zuidoostelijke provincie Batman.

Op donderdagmorgen ontplofte PKK-terrorist een geïmproviseerd explosief dat op een weg was geplant toen een Turks militair voertuig door het gebied voer, acht soldaten achterlatend en een ander ernstig gewond.

“Turkije zal blijven vechten tegen terreur totdat de laatste terrorist zal worden geneutraliseerd. We kunnen niet stoppen of wachten,” zei Akar.

“We kunnen niet stoppen, de Turkse strijdkrachten zullen hun strijd tegen terreur voortzetten met vastberadenheid zoals ze dit altijd doen”, verklaarde hij.

Tijdens zijn 30-jarige campagne tegen Turkije was de PKK – door Turkije, de VS en de EU beschouwd als een terroristische groep – verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 40.000 mensen, waaronder talrijke vrouwen en kinderen.