Turkije heeft zijn militaire voorzorgsmaatregelen in Idlib in Syrië versneld en gaf de Syrische oppositie opdracht om zeer alert te zijn voor de extra militaire inzet als de spanningen escaleren in de regio - Turkse Pers
Turkije heeft zijn militaire voorzorgsmaatregelen in Idlib in Syrië versneld en gaf de Syrische oppositie opdracht om zeer alert te zijn voor de extra militaire inzet als de spanningen escaleren in de regio - Turkse Pers

Terwijl het Assad-regime en de Russische gevechtsvliegtuigen het laatste door de oppositie ingenomen bolwerk van Idlib in Syrië wreed aanvallen, verhoogde Turkije zijn militaire versterkingen in Noord-Syrië en instrueerde meer dan 50.000 Vrije Syrische leger (FSA) strijders gestationeerd in Afrin, Azaz, Jarabulus, al-Bab. en al-Rai om “klaar te zijn voor militaire inzet.”

Het aantal Turkse soldaten dat naar Noord-Syrië werd gezonden, bedroeg meer dan 30.000 in de gebieden, die onder de reikwijdte van de operaties Euphrates Shield en Olive Branch en Idlib vallen. Het Turkse leger verdubbelde ook zijn gepantserde voertuigen en tanks inzet aan de Syrische grens en stuurde raketplatforms, artilleriebatterijen op strategische punten.

Turkse troepen zijn aanwezig op 12 punten van Idlib’s noord naar zuid, die momenteel worden versterkt met cementmuren en kogelvrije wachttorens tegen een regime-aanval.

Het Syrische regime heeft onlangs plannen aangekondigd om een ​​groot militair offensief in het gebied te starten, dat al lange tijd wordt gecontroleerd door verschillende gewapende oppositiegroeperingen.

De VN waarschuwden eerder deze week dat een dergelijk offensief zou leiden tot de ‘ergste humanitaire catastrofe in de 21e eeuw’.

Vijftigduizend oppositiestrijders staan klaar voor een groot gevecht

Turkije heeft ook gevraagd dat het Vrije Syrische leger verslag uitbrengt en hun aantal troepen, wapens en munitie vermeldt.

De FSA heeft momenteel 30.000 troepen onder de vlag van het “Syrische Nationale Leger” in de gebieden binnen het bereik van de operaties van het Eufraat en Olive Branch en zal 20.000 van hen naar Idlib overmaken.

Het Nationale Front voor Bevrijding, dat in mei in het noordwesten van Idlib werd gevormd en elf oppositiegroepen omvat, heeft ook een totaal van 30.000 strijders.

De formatie omvat de volgende groepen: Sham Legion, Jaysh al-Nasr, Free Idlib Army, 1st Costal Division, 2nd Costal Division, 1st Division, 2nd Army, Army of Elites, Shuhada al-Islam Darayya, al-Hurriyat Brigade, en 23rd Afdeling.

Deze groepen opereerden in Idlib en het noordelijke deel van Hama onder de vlag van het Vrije Syrische leger.

“We zullen niet vanaf de zijlijn kijken”

“Een aanval op Syrië’s Idlib, het laatste bolwerk van de oppositie, zou een ernstig bloedbad zijn”, zei de Turkse president Erdogan voorafgaand aan de top in Teheran, die werd gehouden als onderdeel van het Astana-proces, dat tot doel heeft een duurzame oplossing voor de situatie te vinden. onrust in Syrië.

Benedictus benadrukte de wrede aanvallen van het Assad-regime en Rusland en benadrukte ook dat “Turkije de moorden op tienduizenden onschuldige mensen niet vanaf de zijlijn zal volgen.”

De presidenten van Iran, Rusland en Turkije kwamen vrijdag bijeen in de Iraanse hoofdstad Teheran om het lot van de door de oppositie bezette provincie Idlib te bespreken.