Een driedaagse defensiebeurs begon donderdag in Istanbul met als doel deelnemers uit het hele land te verzamelen.

De SAHA Expo Fair 2018 richt zich op de nieuwste technologieën, systemen en producten die zijn ontwikkeld door de binnenlandse defensie-industrie.

Tijdens de openingsceremonie zei de Turkse minister van industrie en technologie Mustafa Varank dat de beurs van strategisch belang is voor Turkije.

Veel producten worden nu lokaal geproduceerd, voegde Varank eraan toe: “De afgelopen 16 jaar heeft Turkije de productie van inheemse producten in de defensie-industrie verhoogd van 24 procent naar 65 procent.”

Turkse Pers
Turkse Pers

Hij zei dat bijna 3.000 tussenproducten met een waarde van € 25,5 miljard werden geïmporteerd, maar er werden inspanningen geleverd om lokaal geproduceerde alternatieven ervoor te vinden.

Varank voegde eraan toe, dat het ministerie, samen met de Wetenschappelijke en Technologische Research Council van Turkije (TUBITAK) aanzienlijk bijdraagt ​​aan het onderzoek en de ontwikkeling van defensie-gerelateerde producten.

Hij merkte op dat het ministerie ook een programma leidt met TUBITAK om expat-wetenschappers te motiveren om terug te keren naar het land.

De beurs die elk jaar plaatsvindt, vertoont halfjaarlijks producten van de Turkse defensie-, maritieme, luchtvaart- en ruimtevaartindustrie.