Veiligheidstroepen voeren terrorismebestrijdingsoperaties uit in Turkije, Noord-Irak - Turkse Pers
Veiligheidstroepen voeren terrorismebestrijdingsoperaties uit in Turkije, Noord-Irak - Turkse Pers

Ten minste 124 PKK-terroristen werden “geneutraliseerd” in terrorismebestrijdingsoperaties op Turkse bodem en in Noord-Irak in de afgelopen week, zei het Turkse leger op vrijdag.

Turkse autoriteiten gebruiken het woord ‘geneutraliseerd’ vaak in hun verklaringen om aan te geven dat de betreffende terroristen zich hebben overgegeven of zijn gedood of gevangen zijn genomen.

In een wekelijkse verklaring zei de Turkse generale staf dat het leger anti-terreur operaties uitvoerde in de oostelijke en zuidoostelijke provincies van de provincies Sirnak, Siirt, Diyarbakir, Mardin, Hakkari en Mus, evenals in de regio’s van Noord-Irak van 26 oktober tot 1 november

Een totaal van 50 schuilplaatsen, depots en wapenputten van de terroristische organisatie werden vernietigd tijdens operaties, terwijl veiligheidstroepen ook wapens, explosieven en munitie in beslag namen, voegde de verklaring eraan toe.

In de meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije was de PKK verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 40.000 mensen, waaronder vele vrouwen en kinderen. De YPG is de Syrische tak van de PKK.