De dynamische structuur van Turkije, de jonge bevolking en de goed opgeleide beroepsbevolking kunnen investeringen aantrekken, zegt Chinese ZTE-topman
De dynamische structuur van Turkije, de jonge bevolking en de goed opgeleide beroepsbevolking kunnen investeringen aantrekken, zegt Chinese ZTE-topman

Voor een economische impuls zou Turkije zijn infrastructuur op gebieden zoals transport, openbare diensten en telecommunicatie moeten verbeteren, aldus een topman van de Chinese telecommunicatie-gigant ZTE.

De dynamische structuur van Turkije, de jonge bevolking en goed opgeleide beroepsbevolking maken het land een potentiële basis voor investeringen, vertelde Li Ming, ZTE’s Executive Vice President voor Centraal- en Oost-Europa.

Li zei dat Turkije een economisch centrum is van het Midden-Oosten en Oost-Europa dankzij zijn status als een brug tussen het Oosten en het Westen.

Hij voegde eraan toe dat de jonge bevolking van het land het aantrekkelijk maakt voor zowel de informatie- en communicatietechnologiesector als telecommunicatie.

Vertellen hoe ZTE vorig jaar meer dan $ 100 miljoen investeerde in de Turkse systeemintegratie provider Netas, zei Li:

“Dit toont ons vrij sterke geloof, vertrouwen en vast idee om op lange termijn te investeren in Turkije, waardoor het lokale bedrijf beschikt over onze technologie en verkoopcapaciteit om deze markt op lange termijn te bedienen.”

10 jaar in Turkije

Netas is een belangrijke producent en leverancier van telecommunicatieapparatuur en systeemintegratieservices voor ondernemingen en telecommunicatienetwerkexploitanten in Turkije en het Midden-Oosten.

ZTE werd opgericht in 1980 en is al meer dan 10 jaar actief in Turkije, zei Li.

Het bedrijf heeft bijna 80 werknemers in Turkije, bijna de helft van hen Turkse onderdanen.

“We proberen hier een langetermijndoelstelling voor het bedrijf op te zetten, dus we nemen altijd localisatie als onze strategie, stap voor stap,” zei hij.

Hij prees de inspanningen van de regering voor hervormingen en veranderingen en zei dat het bedrijf een stabielere situatie in Turkije heeft dan voorheen.

Li verklaarde dat de geografische ligging van Turkije indruk op hen maakte als het creëren van een unieke combinatie van zowel westerse als oosterse culturen.

Hij voegde eraan toe dat Turkse mensen warmhartig en opener zijn dan hij dacht voordat ze in Turkije aankwamen.

“Turkije is ook een zeer dynamisch, zeer energetisch land en onderscheidt zich in deze regio,” zei Li.