Duizenden hackers uit meer dan 130 landen komen samen in Istanbul - Turkse Pers
Duizenden hackers uit meer dan 130 landen komen samen in Istanbul - Turkse Pers

Hackers uit meer dan 130 landen tonen hun vaardigheden in het eerste luchtvaart- en technologiefestival van Turkije, “Teknofest Istanbul”.

“The HackIstanbul 2018 Capture the Flag” -wedstrijd wordt georganiseerd op 22 september, als onderdeel van de Teknofest Istanbul.

Verwacht wordt dat duizenden hackers uit 132 landen de wedstrijd zullen bijwonen, waar bekende experts ook hun toespraken zullen houden, volgens de website van Teknofest.

“De vaardigheden van hackers worden tot het uiterste gedreven door geavanceerde scenario’s voor echte cyberaanvallen die zijn voorbereid onder leiding van ‘s werelds meest vooraanstaande experts,” zei hij.

De wedstrijd wordt ook op de voet gevolgd door de Europese Cyber ​​Security Organisatie (ECSO) en het Roemeense ministerie van Wetenschap en Technologie.

De winnende, de tweede en de derde teams krijgen respectievelijk $ 15.000, $ 10.000 en $ 5.000.

Winnaars ontvangen prijzen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Het 4-daagse festival begint op 20 september op de 3e luchthaven van Istanbul en omvat ook luchtshows, luchtvaartdemonstraties, technologiecompetities in 12 verschillende categorieën, seminars over geavanceerde technologie en een internationale ondernemerschapstop, naast andere activiteiten.

Teknofest Istanbul wordt georganiseerd door de Turkey Technology Team Foundation en de Istanbul Metropolitan Municipality om de snelle technologische vooruitgang van Turkije te promoten en te demonstreren.

Meer dan 20 partners – waaronder overheidsinstanties, particuliere bedrijven, academische instituten, evenals de Turkse radio- en televisiebedrijven – zullen het evenement bezoeken.