Export is een van de belangrijkste aspecten voor de vooruitgang van Turkije in de afgelopen 16 jaar, zo zei de Turkse vice-president - Turkije Nieuws
Export is een van de belangrijkste aspecten voor de vooruitgang van Turkije in de afgelopen 16 jaar, zo zei de Turkse vice-president - Turkije Nieuws

De Turkse vicepresident zei zaterdag dat het doel van zijn land, productie en exportgroei, moet worden gerealiseerd met hoogwaardige technologie en producten met een hoge toegevoegde waarde.

Sprekend tijdens de openingsceremonie van Turks Assemblage van exporteurs (TIM) Delegates Workshop, Fuat Oktay zei dat de export de afgelopen zestien jaar een van de belangrijkste aspecten van de vooruitgang van het land is geweest.

“In 2018 vertoonde onze export opnieuw een geweldige prestatie na 2017, toen we een exportcijfer van $ 157 miljard bereikten,” zei hij.

Bij die gelegenheid zei de Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, ondanks alle negatieve ontwikkelingen in de mondiale conjunctuur, de Turkse exporteur aanzienlijke successen heeft getoond en de macht heeft om de komende periode nieuwe successen te boeken.

“Als Handels Ministerie doen we er alles aan om onze exportfamilie uit te breiden, onze bestaande exporteurs competitiever te maken en onze exporteurs te ondersteunen met al onze supporttools”, aldus Pekcan.

Pekcan prees ook de succesvolle “leidende rol” van TIM van de exporteurs.

Ismail Gulle, voorzitter van TIM, benadrukte de export die in 2003 $ 47 miljard bedroeg, en groeide vorig jaar tot $ 157 miljard. “Ik hoop dat we dit jaar een nieuw record zullen breken door 170 miljard dollar te overschrijden”, voegde hij eraan toe.

“Meer dan 10.000 bedrijven verkopen goederen aan 133 landen met behulp van de Turkse lira,” zei hij.