Minister van Financiën Berat Albayrak kondigde woensdag tijdens een vergadering in de conferentiezaal van het ministerie aan dat de BTW en bijzondere verbruiksbelasting van zes rubrieken verlaagd zullen worden.

Zie hieronder de zes rubrieken waarbij vermindering van belasting van toepassing is:

  • rubriek 1: de btw-tarieven voor de woningverkopen blijven verlaagd van 18 naar 8 procent tot het einde van het jaar. Voorheen was aangekondigd dat de verlaging zou lopen t/m 31 oktober;
  • rubriek 2: de vermindering van eigendomsbelasting van 4 naar 3 procent blijft tot het einde van het jaar;
  • rubriek 3: het btw-tarief van de meubelsector wordt verlaagd van 18 naar 18 procent;
  • rubriek 4: het btw-tarief van de witgoedsector wordt verlaagd naar nul procent;
  • rubriek 5: voor alle bedrijfsvoertuigen wordt het btw-tarief verlaagd van 18 naar 1 procent;
  • rubriek 6: de verbruiksbelasting voor alle auto’s onder de 1600 cc wordt met 15 punten verminderd.

Berat Albayrak verklaarde dat de zes rubrieken in het toepassingsgebied zullen worden geïmplementeerd voor de snelle activering van de economie en de heropleving van de markt.

Minister van Financiën Berat Albayrak heeft aangekondigd dat de btw-tarieven en bijzondere verbruiksbelastingen van zes rubrieken zullen verlaagd worden tot het einde van het jaar - TurksePers.nl
Minister van Financiën Berat Albayrak heeft aangekondigd dat de btw-tarieven en bijzondere verbruiksbelastingen van zes rubrieken zullen verlaagd worden tot het einde van het jaar – TurksePers.nl

Albayrak, “Ik zou erop willen wijzen dat de belastingverlagingen die zullen worden toegepast op de verlaging van de kosten van de uiteindelijke verkoopprijs zullen worden gevolgd door de een-op-een.” zei hij.

“Alle belanghebbenden zullen gecoördineerd optreden, zowel in termen van kosten en prijzen, als opleving van de markt,” aldus Albayrak.

Albayrak wees erop dat deze verminderingen een enorm positief effect op de hele economie zouden hebben en herinnerde eraan dat Turkije de slechte periode van de septemberinflatie achter zich heeft gelaten.