Turkije en Pakistan kwamen overeen om een ​​strategisch economisch kader te vormen tijdens het recente bezoek van Imran Khan aan Ankara - Turkse Pers
Turkije en Pakistan kwamen overeen om een ​​strategisch economisch kader te vormen tijdens het recente bezoek van Imran Khan aan Ankara - Turkse Pers

Pakistan begon woensdag aan een voorgesteld strategisch economisch kader met Turkije om de weg vrij te maken voor sterkere bilaterale economische samenwerking, zeiden ambtenaren.

Volgens de door de staat gerunde Radio Pakistan vond een bijeenkomst op hoog niveau van de commissie om het voorgestelde economische kader te formuleren plaats in Islamabad, onder voorzitterschap van de minister van financiën Asad Umar.

De vergadering werd bijgewoond door de federale minister van defensieproductie Zubaida Jalal, minister van Planning Khusro Bakhtiar, minister van volksgezondheid Aamir Mehmood Kiani, minister van Privatisering Muhammad Mian Soomro, en Aviation en Board of Investment Chairman Haroon Sharif.

“Een voorstel voor het opstellen van het kader werd besproken en er werden richtlijnen aan alle betrokken ministeries gegeven om hun aanbevelingen en input binnen twee weken in te dienen om een ​​ontwerp voor het voorgestelde kader te finaliseren,” zei Umar na de vergadering.

Op 5 januari, tijdens het bezoek van de Pakistaanse Premier Imran Khan aan Turkije, kwamen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Khan overeen om een ​​gezamenlijk economisch strategisch kader te ontwikkelen.

Het vijfjarenkader zou potentiële gebieden van economische en handelsbelangen van de twee landen identificeren en belemmeringen voor meer handel en investeringen identificeren. en verwijderd obstakels om de economische relatie te verbeteren in de richting van uiterst nauwe strategische en historische banden tussen de landen.

Turkije heeft veel ervaring in het promoten van zijn toeristische sector en Pakistan zou hiervan kunnen profiteren om zijn eigen toeristische sector te ontwikkelen, zei Umar.

De vergadering besloot ook om een ​​conceptdocument voor te bereiden voor het voorgestelde kader dat met de Turkse zijde zal worden gedeeld.