Turkse president, Saoedische en Jordaanse koningen genoteerd onder de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld 2019 - TurksePers.nl
Turkse president, Saoedische en Jordaanse koningen genoteerd onder de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld 2019 - TurksePers.nl

Het boek, dat jaarlijks wordt voorbereid door het Jordan Royal Islamic Strategic Studies Center, vermeldt dat Erdogan de eerste in Turkije verkozen president in augustus 2014 werd en vervolgens een tweede semester in de 2018 verkiezing met 52,5 procent van de stemmen, met een verkiezingsopkomst van 86 procent.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan staat op de eerste plaats in de 2019 editie van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld.

President Recep Tayyip Erdogan staat op nummer 1 in de top 500 meest invloedrijke moslims ter wereld - TurksePers.nl
President Recep Tayyip Erdogan staat op nummer 1 in de top 500 meest invloedrijke moslims ter wereld – TurksePers.nl

“Tijdens zijn voorwaarden heeft Turkije een ongekende economische groei, constitutionele hervormingen en een heropkomst als een belangrijke mondiale macht gezien”, aldus de publicatie.

Onder het leiderschap van Erdogan, zei het, heeft Turkije zich gericht op het opbouwen van sterkere relaties met al zijn zeven aan buurlanden grenzende buurlanden, vooral Griekenland, en ook al die landen die grenzen aan de Zwarte Zee – een belangrijk handelscentrum en een geopolitiek belangrijk gebied.

“In Afrika heeft het meer dan twintig nieuwe ambassades en consulaten geopend, en toen Somalië leed aan een verlammende hongersnood en droogte in 2011, gaf Erdogan niet alleen steun, maar werd ook de eerste leider van buiten Afrika die Somalië in bijna twee decennia bezocht, “benadrukte het.

In de edities van het boek die tot vorige jaren behoorden, stond Erdogan 8e in 2016 en 2017 en 5e in 2018.

In de ranglijst van 2019 stond Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud, de koning van Saoedi-Arabië, op de tweede plaats als de meest invloedrijke moslim, terwijl de Jordaanse koning Abdullah II Ibn Al-Hussein op de derde plaats stond.

Het boek wordt voorbereid door het Royal Islamic Strategic Studies Center in de Jordaanse hoofdstad Amman sinds 2009 en de 10e editie voor het jaar 2019 werd deze maand gepubliceerd.

Het is bedoeld om na te gaan welke invloed sommige moslims hebben op de Ummah (wereldwijde moslimgemeenschap), of namens de Ummah, volgens het boek.

“Invloed is: elke persoon die de macht [hetzij cultureel, ideologisch, financieel, politiek of anderszins] heeft om een ​​verandering aan te brengen die een significante impact zal hebben op de moslimwereld, “legt hij uit.

Zie hier de gratis PDF-versie: https://www.themuslim500.com/wp-content/books/M500-2019-10years-Free_eBook.pdf (pagina 48 en 49 gaan over de Turkse President Recep Tayyip Erdogan)