Turkije heeft een groot potentieel voor Aziatische beleggers, zegt de organisator - Turkse Pers
Turkije heeft een groot potentieel voor Aziatische beleggers, zegt de organisator - Turkse Pers

Turkije wordt sterker door economisch te dienen als een rolmodel voor de regio, zei vooraanstaande zakenman Jemal Inaishvili vrijdag.

Tijdens een persconferentie zei het hoofd van de Confederatie van Aziatisch-Pacifische Kamers van Handel en Industrie (CACCI) dat Turkije een groot potentieel heeft voor Aziatische beleggers.

Aziatische aandacht vestigen op Turkije is een belangrijk doel van de 32e CACCI-conferentie die vrijdag in Istanboel is geopend.

Ook zei Rifat Hisarciklioglu, hoofd van de Union of Chambers en Commodity Exchanges of Turkey (TOBB), dat Turkije CACCI als strategische partner accepteert.

“Azië-Pacific regio vertegenwoordigt 40 procent van de wereldbevolking, 30 procent van de wereldhandel en 23 procent van de wereldeconomie,” merkte hij op.

Hisarciklioglu benadrukte dat het handelsvolume van deze regio $ 5.2 biljoen bedroeg, terwijl de Turkse export naar deze regio iets meer dan $ 10 miljard bedroeg.

De landen in deze regio doen jaarlijks $ 470 miljard aan investeringen, maar Turkije trok vorig jaar slechts $ 1 miljard aan investeringen uit deze regio aan, voegde hij eraan toe.

Turkije moet zijn horizon verbreden en zijn as verbreden, benadrukte hij.

TOBB en CACCI zullen op vijf gebieden samenwerken, zei hij. Ze omvatten ondernemerschap voor vrouwen en jongeren, toerisme en gezondheid, en vergemakkelijken de handel.

Samir Modi, senior vicepresident van de CACCI, zei dat Turkije en de regio Azië / Pacific de komende jaren dichterbij zullen komen.

De tweedaagse CACCI-conferentie, gehouden onder auspiciën van het Turkse voorzitterschap, richt zich op sterkere investeringen door innovatie, digitalisering en integratie.