Turkije is een van 's werelds veiligste landen voor investeringen - Turkse Pers

Turkije is nog steeds een van ‘s werelds meest liberale en veiligste landen op het gebied van investeringen, zei de president van het land op zaterdag.

Tijdens de opening van de PepsiCo-fabriek in de Egeïsche provincie Manisa in Turkije, prees Recep Tayyip Erdogan de Turkse economie, ondanks de uitdagingen waarmee het land werd geconfronteerd.

Het is de zesde fabriek van PepsiCo die in Turkije is geopend. De faciliteit – die is gestart met een investering van meer dan $ 100 miljoen – biedt werk aan 300 mensen.

“Turkije blijft ondanks alle instabiliteit in het land een veilige haven voor internationale investeerders,” zei Erdogan.

Turkse investeringen in het buitenland bereikten $ 38 miljard dankzij speciale prikkels van mezelf en onze overheid, voegde hij eraan toe.

“De totale waarde van projecten die Turkse aannemers ter waarde van $ 372 miljard in 122 landen uitvoeren,” zei Erdogan.

De president verklaarde ook dat internationale en lokale investeerders liever naar het zuidoosten van Turkije gaan nadat het is gezuiverd van terroristen.

De export van Turkije bereikte vorig jaar een recordhoogte met 168,1 miljard dollar, zei de minister van handel van Turkije op vrijdag.

Ruhsar Pekcan verklaarde dat de export in 2018 7,1 procent jaar op jaar steeg, vergeleken met bijna $ 157 miljard in het voorgaande jaar.