De Turkse minister van financiën, Berat Albayrak, introduceert op 20 september 2018 het nieuwe middellange-termijnprogramma (MTP) van Turkije in het Dolmabahce Presidentieel kantoor in Istanboel, Turkije.

Het nieuwe economische programma van Turkije op basis van drie fundamentele gronden – stabilisatie, discipline en transformatie – werd donderdag geïntroduceerd.

Minister Berat Albayrak van Financiën zei dat het land een uitvoerige reeks economisch beleid zal activeren.

“Public Finance Transformation and Change Office is opgericht in het kader van het nieuwe economische programma”, zei Albayrak.

“We zullen alle noodzakelijke beleidsmaatregelen en maatregelen gebruiken om economische uitdagingen het hoofd te bieden.

“We verwachten een stabilisatieproces voor volgend jaar en 2020, dus het nieuwe economische programma streeft naar een economische groei van 2,3 procent in 2019,” voegde hij eraan toe.

Albayrak zei dat de groeidoelstelling van de Turkse economie dit jaar 3,8 procent bedraagt.

“Onze belangrijkste intentie is om het stabilisatieproces te ondersteunen met discipline in de overheidsfinanciën,” zei hij.

Op het gebied van transformatie zei de minister dat het belangrijkste doel is om zich te richten op gebieden met toegevoegde waarde die het exportvolume van het land en de productiecapaciteit op lange termijn zullen vergroten.

“Je zult het meest concrete voorbeeld daarvan zien in investeringsprojecten die we zullen ondersteunen,” voegde hij eraan toe.