Halkbank opent 33e filiaal in hartje Belgrado, vergroot personeel tot 500 in land - Turkse Pers
Halkbank opent 33e filiaal in hartje Belgrado, vergroot personeel tot 500 in land - Turkse Pers

De Turkse Halkbank zal een nieuwe vestiging toevoegen aan zijn netwerk in Servië, waar het al een brede aanwezigheid heeft.

Op 29 oktober opent de bank haar allereerste digitale filiaal in het hart van de hoofdstad Belgrado. De eerste vestiging in Servië werd geopend in oktober 2015.

Halkbank is een van de grootste banken van Turkije en een door de overheid beheerde geldschieter. Het heeft op 20 mei 2015 een belang van 76,76 procent gekocht in de lokale geldschieter van Servië, Cacanska Banka.

Dit wordt de 33e vestiging van Halkbank in het land, terwijl het aantal werknemers wordt verhoogd naar 500.

De bank zal in december ook creditcards en POS (point-of-service-machines) leveren aan Servische klanten, evenals aan de internationale zakenmensen die in Servië actief zijn.

Kenan Bozkurt, CEO van de bank in Servië, vertelde dat Halkbank grote vooruitgang heeft geboekt sinds haar toetreding tot de Servische markt in 2015.

“Halkbank verbreedde zijn netwerk in Servië en groeide in drie jaar met meer dan 70 procent en we hebben meer dan 450 miljoen euro aan activa bereikt.

“De winst van de bank neemt ook toe van jaar tot jaar,” zei Bozkurt.

Met name gericht op de echte sector met een sterke aanwezigheid in retailbankieren, begon Halkbank sinds april 2018 ook met het verstrekken van landbouwleningen, aldus Bozkurt.

“Ons klantenbestand neemt elke dag toe en andere steden vragen ons om nieuwe vestigingen te openen, vandaar dat ook nieuwe filialen in andere grote steden gepland zijn om in 2019 te worden geopend,” zei hij.

Hij zei ook dat Halkbank het handelsvolume tussen Turkije en Servië wil verbeteren, terwijl hun andere missie was om als commerciële brug tussen de twee landen te fungeren.

Sinds de bank de Servische markt betrad, werden veel zakelijke fora en workshops met de deelname van politici van hoog niveau – waaronder de presidenten en ministers van de twee landen – georganiseerd, merkte Bozkurt op.

Halkbank is de op een na grootste staatslener na de Ziraat Bank in Turkije, met 900 kantoren en 19.000 werknemers.

Het is momenteel de grootste Turkse investering in Servië, waar het 32 ​​filialen in het hele land heeft.

In 2014 werden de activa van de bank gewaardeerd op meer dan 150 miljard Turkse lira’s ($ 60 miljard) en bereikte de nettowinst 2,2 miljard Turkse lira’s ($ 850 miljoen).

Bijna de helft van de aandelen van Halkbank wordt verhandeld op de belangrijkste effectenbeurs van Turkije, Borsa Istanbul.