Kantoren om beleggers te ondersteunen die het Turkse burgerschap willen verwerven - Turkse Pers
Kantoren om beleggers te ondersteunen die het Turkse burgerschap willen verwerven - Turkse Pers

Turkije zal servicekantoren openen om het burgerschap of langdurige verblijfsvergunningenprocedures voor buitenlandse investeerders te vereenvoudigen, meldde het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken op zaterdag.

Vorige maand heeft het land de vereiste limieten voor vreemdelingen verlaagd om het Turkse staatsburgerschap te verwerven om investeringen aan te moedigen.

“Servicekantoren worden geopend in Istanbul en Ankara om processen voor burgerschap of langdurige verblijfsvergunningen te volgen en af ​​te ronden voor buitenlandse bezoekers die aan de voorwaarden voldeden op één locatie”, zei het ministerie in een schriftelijke verklaring.

Buitenlanders, die een inwoner van Turkije willen zijn, moeten een investering van $ 500.000 doen, onroerend goed kopen ter waarde van $ 250.000 of banen genereren voor ten minste 50 mensen.

Het ministerie zei dat kantoren, die op 22 oktober open gaan, de voorwaarden zullen controleren, investeerders zullen ondersteunen en consultancy zullen geven en toepassingen zullen volgen.