Tweedaagse evenement in Istanbul wordt bijgewoond door 900 deelnemers uit 71 landen - Turkse Pers
Tweedaagse evenement in Istanbul wordt bijgewoond door 900 deelnemers uit 71 landen - Turkse Pers

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines organiseerde dinsdag 17-18 september de Turkish Airlines Corporate Club-conferentie in Istanboel, zei het bedrijf dinsdag.

Het tweedaagse mondiale initiatief in de samenwerking met Global Business Travel Association bracht de leiders uit de industrie samen met 900 deelnemers uit 71 landen van het internationale vliegnetwerk die Turkish Airlines exploiteert.

De conferentie, gehouden onder het thema “Building for the Future” resoneerde op drie niveaus: voor Turkije als land, Turkish Airlines als wereldwijde luchtvaartmaatschappij en voor de reisindustrie, was de verklaring.

“Voortbouwend op het recente economische succes van onze luchtvaartmaatschappij, is 2018 een zeer belangrijk jaar voor de toekomst van Turkish Airlines met de opening van ‘s werelds grootste nieuwe luchthaven van Istanbul in oktober”, zei de voorzitter van Turkish Airlines, M. Ilker Ayci.

De nieuwe luchthaven is als “de nieuwe thuisbasis van Turkish Airlines,” Ayci zei dat het de luchtvaartmaatschappijen voor een grotere capaciteit en een groter netwerk zal verwezenlijken.

Volgens een verklaring van het bedrijf biedt Turkish Airlines Corporate Club veel privileges aan haar klanten met een vernieuwd loyaliteitsprogramma, dat veel tijdbesparende voordelen biedt voor zakenreizigers.

Turkish Airlines, opgericht in 1933, vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in meer dan 120 landen.

Tegen het einde van augustus 2018 had de luchtvaartmaatschappij 326 vliegtuigen – waarvan 92 met een wide-body samen met 216 vliegtuigen met een smal lichaam en 18 vrachtvliegtuigen.

De eerste fase van de nieuwe luchthaven van Istanbul wordt op 29 oktober voltooid volgens de Turkse minister van Transport en Infrastructuur Cahit Turhan.

Eenmaal voltooid, biedt de nieuwe luchthaven vluchten aan naar meer dan 300 bestemmingen met een jaarlijkse passagierscapaciteit van maximaal 200 miljoen.