Het Turkse bedrijf exporteert op maat gemaakte ontwerpvoertuigen naar de rest van de wereld - Turkse Pers
Het Turkse bedrijf exporteert op maat gemaakte ontwerpvoertuigen naar de rest van de wereld - Turkse Pers

De Turkse firma DizaynVip exporteert zijn op maat gemaakte designvoertuigen naar 35 landen, van Cambodja tot de VS, aldus de voorzitter van het bedrijf.

“Onze exportprijzen liggen tussen de $ 300 en $ 1.100 per kilo, de prijzen van onze bestelauto’s zijn van $ 150.000 tot $ 500.000,” vertelde Erbakan Malkoc aan het Agentschap van Anadolu.

Hij merkte op dat meer dan 150.000 mensen werkzaam zijn in de sector in Turkije, die de belangrijkste basis voor het veld is geworden.

“Verschillende consumentenproducten, waaronder voertuigen, zijn op maat gemaakt in de wereld, dus ontwerpen we de voertuigen op verzoek van de mensen,” onderstreepte Malkoc.

Hij benadrukte dat het bedrijf met de hand vervaardigde voertuigen met 140 personeel produceert, speciaal voor zakenmensen, politici, kunstenaars en atleten.

Het bedrijf dat bekend is in 163 landen heeft kantoren in China, Zwitserland, Dubai en de VS, voegde hij eraan toe.

Malkoc zei dat het bedrijf in 2014 door de IMA IMPACT-organisatie in de VS het beste gebruik van technologie in auto-ontwerp heeft gekregen.

In 2018 exporteerde DizaynVip bijna 100 bestelwagens van het type en het doel is dit jaar vier keer zoveel te verhogen, zei Malkoc, eraan toevoegend dat het bedrijf zijn voertuigen ontwerpt met lokale middelen.

Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardig technologisch en hoogwaardig materiaal in luxe voertuigontwerpen.

Naast bestelwagens ontwerpt DizaynVip ook bussen, minibussen, auto’s, gepantserde voertuigen, vliegtuigen en schepen.